2017. október 5., csütörtök

szörnymesék az ágy alól

Nem fanfiction
egy kislány nem tud aludni, az apukája pedig mond neki mesét, hátha attól megnyugszik. nem hiszi el, hogy van szörny az ágy alatt, pedig a kicsik legtöbbször igazat mondanak, nem igaz?

 A kislány remegve ült ágya szélén, nem tudta, mihez kezdjen azzal, amit látott. Nem mert az ágya alá nézni még egyszer, mert attól félt, ismét megpillantja azt a rémséges szörnyet, amelynek két szarva, hatalmas szemei és fogai voltak. Azt hitte, kezd elmenni az esze.
A gyermek papája belépett a kicsike szobába. Semmi különöset nem vett észre, ugyanolyan volt, mint minden másik napon. Halvány bézs falak, sötétbarna bútorok és egy óriási ablak, amin két fehér függöny behúzva csücsült.
– Papa – nyöszörögte a kislány, míg az apukája oda nem ült mellé. – Itt van még? –Suttogta, mert attól félt, meghallja őket.
– Micsoda, kincsem? – Tudakolta a harminc körüli férfi.
– Hát a szörny – úgy nézett szülőjére, mint aki nem hiszi el, hogy az nem látta. Az mégis hogy lehet? Ott van teljes valójában és csak rá vár, csak rá, hogy megegye.
– Kicsim, a szoba üres – mosolyodott el gyengéden a felnőtt, majd odalépett a szekrényhez, kinyitotta, hogy szemléltesse igazát, s becsukta. A függönyöket még szorosabban egymásra húzta, aztán odalépett a kicsi mellé. Betakarta, úgy, hogy a feje búbja is alig látszódjon ki.
– Az ágyam alatt, papa.
Az ürge sóhajtott, leguggolt és benézett lánya ágya alá. Mindenféle játék hevert ott, néhány papír zsebkendő és egy könyv is, amit még tavaly születésnapjára kapott. Tele van képekkel és mindenféle rajzokkal a tündérekről. Óvatosan benyúlt érte, kihúzta a mesét és leporolta. A sok kosz csak úgy szállt a szőnyegre.
– Olvasni fogsz nekem? – csillant fel a férfi gyöngyszemének fénye, mire az bólintott egyet, jelezve, hogy ezt kívánja tenni.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Nagyon félt a sötétben ólálkodó alakoktól, azt hitte, a szobájában is van belőlük szép számmal, de ez nem volt igaz. A lányka sírt, sírt, egészen addig, amíg az édesapja meg nem jelent páncélban, karddal a kezében, mellette egy tündérlánnyal, hogy segítsen a bajba jutott hercegnőn.
– Ugyan már – nevetett a kicsi.
A tündérlányka fényt gyújtott az éjszakában és megkért a lovagot, hogy nézzen körbe, nem maradt-e szörny a közelben. De mind elmenekült. Mind félt a fénytől – az apuka ránézett csemetéjére, majd vissza a könyvre. – A kislány megnyugodott, mély álomba szenderült és igyekezett jó gyermeke lenni az apának. A tündérkével jó barátságba került, azóta is látogatják egymást.
– Apu, neked is van tündérkéd?
– Hát persze, aranyom. Te vagy az – mosolygott a férfi, hogy könnyítsen lánya lelkén. Tudta, hogy még nem nyugodott meg teljesen.
– El tudom űzni a szörnyeket? – hangja cseppet hitetlen volt.
– Igen. Csak képzeld el őket magad elé és mondd nekik „hagyj békén!” és ők így tesznek.
– Biztos?
– Biztos. Most pedig, jó éjszakát – nyomott egy csókot a négy éves homlokára, majd felállt a puha alvóalkalmatosságról.
Letette a könyvet az éjjeliszekrényre és leoltotta a kis lámpát, ami szintén azon foglalt helyet. A csöpp teremtés végigkísérte szemével, ahogy édesapja eltűnik az ajtó mögött, ő pedig magára marad a sötétben. Még félt, rettenetesen félt, de tudta, hogy amíg az ő drága, egyetlen apukája vele van, semmi sem bánthatja. Felfogta, mit akart mondani neki a mesével.
Nem érdekelte többé, vannak-e szörnyek a szobában, vagy bárhol a világban. Az ő lovagja mindig ott lesz mellette, hogy megvédje, a kis tündérke pedig fényt hoz a sötétségbe, ahogy a mesében is tette. Lehunyta szemét, elfordult az ablak felé és mély álomba merült. Annyira forgolódott, hogy leesett róla a takaró. A halóhely alatt megbúvó szörnyecske kimászott rejtekhelyéről, odalépett hozzá, betakarta és egy darabig nézte a lánykát. Nem akarta bántani, de tudta, hogy ez a dolga. A szörnyeknek mindig ez a dolga. Ijesztgetés, megbántás, riogatás.

Kint felkapcsolták a villanyt, mire a szörnyecske felnézett. Mire az ajtó nyílt, hűlt helye volt, a kislány papája pedig ismét bejött, hogy megnézze, alszik-e már az ő virágszála. Igen, aludt. Egyedül az ő szobájában, fénnyel az udvaron, ami bevilágított a helyiségbe, de aludt. Nem is gondolta volna, hogy éppen a furcsa teremtményről álmodik, amint hősiesen szembeszáll vele, oldalán a lovaggal, a tündérkével és a fényt hozó lángjával.

2 megjegyzés:

  1. Oh, ez milyen aranyos *-* Kicsit olyan Szörny Rt. érzésem lett tőle, de tündéri, úgy szeretem az ilyen apukákat, az enyém is mindig meg tud(ott) nyugtatni. :3
    Egy kis építő kritika: nagyon megtetszett az írásmódod, a stílusod és igényesen írdz, csupán a párbeszédekkel állsz néha hadilábon.
    Ugye a pontot nem rakjuk ki, kisbetű, idáig oké, viszont ez ugyanúgy vonatkozik a kérdő- és felkiáltójelre is. Azokat ugyan kirakjuk, de ugyanúgy kisbetűvel folytatjuk.
    Viszont ezek csak akkor igazak, ha a mondott szöveg és a megjegyzés kapcsolódok (olyan szavaknál, mint mondta, kérdezte, gondolta, stb.). Ha viszont a mondandó utáni rész nem kapcsolódik hozzá, kikerül a pont és nagybetűvel folytatjuk.
    Egy példa: -... Mind félt a fénytől. - Az apuka ránézett csemetéjére [...].
    Itt így helyes, mert az apuka nézése nem a mondandójára vonatkozik.
    Remélem, érthetően írtam le és ezt nem veszed sértésnek, mert ezen kívül nagyon szuperek az írásaid, fel is iratkoztam és jövök ám még!
    Love, lylu <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon szépen köszönöm a kritikát, sokat segítettél vele és javítani fogom az összeset, mert ha ebben van hiba, akkor bizonyára a többiben is :D Igen, a novella - nevezhető annak, ugye? :D - a Szörny Rt. újranézése után született és egy kis sorozatot csinálok majd a kislányból, meg a családjából. Az utolsó részben már tudom is mi lesz, megírtam a múltkor. :D
      Köszönöm a feliratkozást és várlak vissza! <3

      cora ♡

      Törlés